Összes oldalmegjelenítés

2016. december 26., hétfő

Kívül belül Karácsony...


Még ma jutottam odáig hogy lefényképezzem a kültéri karácsonyi dekorációt.
(Ígérem, hogy februárig a Karácsonyfát is látni fogjátok! :D )
Ma végre sütött a nap, és a délelőtt nem is volt annyira rohanós, így sikerült pár képet lőnöm. 
Délutánra vendégeket vártunk, és elterveztem hogy sütőtök krémlevest főzök, kacsát sütök, párolt lila káposztával, és hagymás tört krumplival, mert már biztos mindenkinek elege lesz a húslevesből, töltött káposztából és legalább nem kell egész nap a konyhában toporognom. De hagy ne mondjam hogy akár ne főztem volna semmit, mert alig ettek pár falatot. Nem is hibáztatom őket. 
Mindenki tele van már ilyenkorra. Én is, pedig nem ettem sokat, és két meghívás között próbáltam mindig csak salátákat enni, de azért a plusz kilók, ami a babavárással felcsúsztak/nak bizony megviselnek. Nehezen mozgok, kapkodom a levegőt, nagyon lomhának érzem magam, és még hol van a vége!
Úgyhogy holnaptól diéta (ami nem egyenlő a koplalással nálam), és séta!
A kültéri dekoráció már pár hete kész van, és nagyon szeretem. Egy régi, már használaton kívüli zománcozott edényből adventi koszorú lett, moha, toboz, dió, egy régebben varrt Tilda angyalka és persze gyertya segítségével. Elvileg ez a régi Singer állvány a varrós asztalom, de a költözködésnél kint maradt a bejárat mellett, hogy majd bekerül, aztán persze soha nem került be és elkezdtem feldíszíteni. Mostanra szeretem hogy ott van, csak így nincs varrós asztalom. Most az étkezőasztalon varrok, ami nem a legpraktikusabb megoldás, mert állandóan pakolászni kell, de egyelőre ez van. 
A zoknis keresztszemes mintát Pinteresten találtam. Hol máshol? Már vissza kell fognom magam hogy ne nézzek fel minden nap, mert mindig meglátok valamit, ami megtetszik és olyan jó lenne elkészíteni. És mostanában már elkezdtem a húsvéti dekorokat gyűjtögetni, ami már beteges, és amúgy is a szakdogámat kellene csinálnom. Szóval Pinterest elvonáson vagyok.





A szív füzér ajándékba készült egy kedves barátnőmnek és családjának. A család tagjainak neve van belehímezve, ami most direkt nem látszódik, mert még nem adtam át Nekik. ;) 
Ilyen füzérek készültek még pár családtagnak, barátnak. 




   

2016. december 23., péntek

Boldog Karácsonyt!


Minden évben eltervezem hogy korábban kezdem a karácsonyi készülődést, hogy ne legyen lótás-futás a vége. Tisztában vagyok vele, hogy ha lazább lennék és engednék a magammal szemben támasztott elvárásokból, ha megelégednék a készen vett díszekkel, ajándékokkal, sokkal egyszerűbb lenne az életem. De az olyan jó érzés, amikor ránézek a feldíszített fára, és eszembe jut hogy mennyit nevettünk kolleganőmmel ha egy-egy darab kicsit félresikerült, miközben készítettük őket. Nem tökéletesek, de pont ezért szeretem őket. 
Még pár ajándékot be kell fejeznem, aztán mindennel kész is vagyok. 
Később szeretném majd megmutatni őket, de azt hiszem az ajándékozottak közül páran olvassák a blogot, szóval...majd később mutatom. 








Nagyon boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!



2016. december 21., szerda

Vörösbegy...


Pósa Lajos 
A vörösbegy

Ki kocogtat az ablakon
Hideg téli reggel? 
Tán valaki dévajkodik
A Pista gyerekkel?
Akárki, csak menjen odébb,
Pistika nincs itthon.
Majd megmondom, ha hazajön,
Hogy levelet írjon.

Ejnye, ejnye! Nincs szavamnak 
Semmi foganatja?
Jégvirágos ablakomat
Egyre kocogtatja.
Tán valami vándorlegény?
Hát szívesen látom.
Kerüljön az ajtó felé,
Vándorló barátom.

Ez bizony nem vándorlegény,
Hanem egy madárka.
Sárgapiros mellénye van,
barna kis kabátja. 
Nem utazott el az idén
Itt maradt közöttünk.
Gyere be, no, ne dideregj!
Mi jól befűtöttünk.

Erdő, mező, liget, berek
Most hideg szállásnak.
Még csak sovány bogyót sem ad
Étkül a madárnak. 
Fürge, dalos kis vörösbegy,
Éhes vagy-e, mondd hát?
Adj neki csak, Pista fiam,
Búzaszemet, morzsát. 

Hallod, hallod, köszönetét
Hogy elmondja dallal,
Vígan zendül éneke, mint
Virágos tavasszal.

Szeresd fiam a madarat,
Légy mindig barátja!
Rossz ember az, hidd el, aki
A madarat bántja!


Elkészültem egy pirinyó keresztszemessel, amit egy szép kerettel és fehér gyöngyökkel sikerült feldobnom és ünnepibbé varázsolni!
Nálunk már napok óta fehér a kert, igaz hó csak fél centi körül esett, de mindent zúzmara borít. 
Már ennek is örülök! :)
Sok madárka lakik nálunk, cinkék, szarkák, gyurgyalag, és egyszer nyár végén még egy szürke gém is leszállt hozzánk, bezzeg most egyet sem találtam. 
Vagyis egyet mégis. :)








 Aki kedvett kapott elkészíteni, itt találja a mintát. 
Jó készülődést mindenkinek! :)


2016. december 17., szombat

Karácsonyi ajándék a Nagyszülőknek...


A héten kaptam egy kisbeteget, akivel már korábban megbeszéltük hogy majd készítünk valami ajándékot a Nagyszülőknek, amit ő fog átadni nekik karácsonykor.   
Itt volt a vissza nem térő alkalom, kint tombolnak a mínuszok, idebent meg már elég unalmas egy idő után...így nekiláttunk elkészíteni az ajándékokat.
Az eredeti ötlet Modesztától származik (itt megnézhetitek), amit én egy kicsit leegyszűrísettem, mivel a kinek készítsünk még kérdésre, csak úgy záporoztak a nevek. :)
És találtunk még egy jópofa dolgot Modesztánál; cuki hóembereket, akik segítenek nekünk észben tartani hogy hány nap van karácsonyig. 
Már csak 7 és még semmi sincs kész!!! :)







A szarvasokhoz szükség van 2 kartonlapra, különböző barna színekben, pomponokra, ollóra, ragasztóra és egy alkoholos filctollra. 
Nem kell mást tenni csak körbe rajzolni a gyerkőc két tenyerét és a lábát. Ez a fázis nekünk nagyon nehezen ment, mert annyira csikis, hogy mindig elkapkodta a lábát meg a kezét, és nagyokat kacagott közben. A vágást és a ragasztást még nem mertem rábízni, de miközben én daraboltam és ragasztottam, ő gyakorolta körbe rajzolni a kezét. 




A hóemberes számlálót egy régi krétatáblára rajzoltam fel folyékony krétatollal, ami nagyban megkönnyítette a munkámat; sokkal könnyebb vele dolgozni és szebben fog mint egy sima kréta. 
Nem mondom hogy minden nap átrajzolom az orrát, de igyekszem követni a napok múlását. A lényeg a hóember és a téli hangulat. :)

2016. december 13., kedd

Mandarinos habcsóktorta...


Pár éve bukkantam erre a receptre Citromhab oldalán, amit egyszer karácsonykor már ki is próbáltam és nagy sikert aratott.
Amellett hogy nagyon finom, biztosan a karácsonyi asztal legszebb dísze is lesz! 










2016. december 11., vasárnap

Vasárnap, vásár nap...


Ilyen jó piac már régen volt.
Itthon betettem a pénztárcámba 4000 Ft-ot azzal, hogy azt elkölthetem a zsibin. 
Mostanában úgy sem találtam semmi jót, gondoltam még ez is sok lesz! 
Kapásból az első soron megtaláltam ezt a fiú porcelán babát, aztán a nyomdász betűtartót, és a korit. 
Még egy kicsit nézelődtem, de mivel oda lett a pénzem, és a kis polcot irtó nehéz volt cipelni, hazajöttem. Egy órát sem töltöttem kint. 
Nagyon sok jó dolgot láttam! Lehet hogy azért mert korábban mentem mint szoktam? 

A szerzemények már itthon:



A fiú baba párban volt egy lánnyal, de azt ott hagytam másnak. Nekem  annyira nem szoktak tetszeni ezek a babák, de ennek olyan szép kis arca van és nagyon jó állapotban volt; egy kisebb szakadást nem számolva a kezénél, amit könnyen orvosolni tudok. Egy kicsit koszos, de azóta már megfürdettem, megmostam a haját, és a ruhái is áznak.
A fiúk készülő szobájának dísze lesz. 




A polc szintén a fiúk szobájába kerül majd, amolyan mütyür tartóként, matchboxoknak, diafilmeknek például. Nem is akarom lefesteni, csak megtisztítom majd.  




Nagyon tetszenek az apró részletek. Még zoknija is van a babának! :)




A kori kint marad és a karácsonyi dekoráció része lesz a bejárat mellett. Ne utáljatok! De csak 500 Ft volt. :)






Ennyi mára, gyertek Kecskemétre piacolni! :) 

Újra itt :)


Azt hiszem majdnem 3 év elteltével eljött az idő, amikor újra az otthonteremtés,a fészekrakás kerül főszerepbe az életemben, és ez a blog ezért született meg anno.
Valahogy azt éreztem eddig hogy nem ide tartozik amin keresztül megyek, valahogy nem illett a blog képébe az egész. Erre született egy másik, ahol inkább arról írtam amit érzek, a kalandokról amiken keresztülmentem, de közben mindvégig arra várva, hogy majd egyszer újra eljön az az életszakasz amikor egy kicsit hátradőlhetek, és az otthonteremtő, kreatív dolgoknak tudom szentelni a figyelmemet. 
Eljött ez az idő, és remélem hogy sokáig fog tartani! :)
Fogadjátok szeretettel!